Restaurant De Hoge Loo

Vol trots presenteren wij u onze nieuwe horecafaciliteit: De Hoge Loo! Onze openingstijden zijn:

Donderdag: 17:00 - 22:00 uur 

Vrijdag: 12:00 - 22:00 uur 

Zaterdag: 12:00 - 22:00 uur 

Zondag: 12:00 - 22:00 uur 

(Wijzigingen onder voorbehoud)

Reserveren voor lunch is gewenst, maar niet verplicht. Gelieve voor het diner te reserveren om verzekerd te zijn van een tafeltje.

Wij zijn overdag bereikbaar op 0493-745484, of stuur een e-mail naar info@kraneven.nl 

 

KLEINE KAART (tot 16.00 uur, niet op donderdag)

Ambachtelijke broodgerechten

Langzaam gegaard buikspek op Oosterse wijze € 10

huisgebakken maïsbrood • char siu marinade • crème van vadouvan

Noorse zalm 2.0 € 11

huisgebakken focaccia • crème van dragon • gepekelde groenten

Griekse stijl (V) € 9

huisgebakken waldkorn • feta • zongedroogde tomaat • tapenade van olijf

U kunt bovenstaande gerechten ook bestellen in de vorm van een salade voor + € 3

 

Soep van het seizoen

Brabantse aspergesoep € 7,50

vers van de boer • achterham • scharrelei • brioche

 

Patisserie

Huisgebakken appeltaartje slagroom € 4

Huisgemaakt aardbeiengebakje aardbeienmousse crème pâtissière € 4

 

Om te delen

Broodplateau € 10

div. soorten huisgebakken brood tapenade van zongedroogde tomaat

luchtige beurre noisette biologische olijfolie

Borrelplateau de Hoge Loo € 4,50 p.p. (min. 2 personen)

oude kaas • fuet • gemarineerde olijven • gerookte amandelen

Borrelplateau de Hoge Loo Deluxe € 9 p.p. (min. 2 personen)

oude kaas • fuet • gemarineerde olijven • gamba in tempura • tandoori runderballetjes •

bitterballetjes van ree • brioche toast met huisgemaakte citrus ‘pulled pork’

 

OPENINGSMENU (vanaf 17.00 uur)

Vier samen met ons de opening door kennis te maken met onze chef door middel van een met zorg samengesteld openingsmenu. Onze gerechten zijn aangepast aan het seizoen en wij streven te allen tijde naar ambachtelijkheid en kwaliteit

Drie gangen € 37,50 p.p.

Vier gangen € 45,00 p.p.

Vijf gangen € 52,50 p.p.

Liever kaas dan zoet in het menu? Wij serveren vijf heerlijke binnen-en buitenlandse kazen met huisgebakken noten-vijgenbrood en appelstroop. Supplement € 5,00

 

À la carte dineren is op dit moment nog niet mogelijk. Uiteraard houden wij rekening met uw (dieet)wensen en/of allergieën in het menu.

Vanwege de huidige maatregelen zijn wij genoodzaakt om de deuren om 22.00 uur te sluiten

Graag tot ziens!

 

De Loo is een gedeelte van Ommel en de naam van het hoog gelegen zandpad dat het Kranevense bos met het dorp verbindt. Het woord ‘Ommel’ komt van ‘Omme Loo’, wat ‘rondom bos’ betekent. Een loo is dan ook de historische benaming voor een open plek in het bos, en dus toepasselijk. Omdat het restaurant gebouwd is op een natuurlijke heuvel van stuifzand, en omdat de aangrenzende bolle akker oorspronkelijk de naam 'Hoogommelsche Akker' draagt, ontstond bij ons het idee voor de naam.

Het ontwerp van het restaurant is geïnspireerd door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Hout en natuursteen vormen de basismaterialen van het gebouw, waardoor het vrijwel geheel uit duurzame en natuurlijke materialen bestaat. Voor onze menukaart hebben we dezelfde wens: een aanbod met eerlijke producten, waar mogelijk biologisch, afkomstig uit eigen moestuin of van het landgoed. Onder het genot van een kop koffie of heerlijk glas wijn kijkt u uit over onze landerijen en Schotse hooglanders. Graag tot snel!

Bij 'impressie' vindt u enkele sfeerbeelden.

Volg ons ook op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

 

Alle seizoenen de sfeer beleven...