Restaurant De Hoge Loo

WILDMENU - Scroll naar beneden voor meer informatie

 

Met trots presenteren wij ons restaurant: De Hoge Loo! 

Dé locatie waar u met uw gezelschap kunt ontspannen in een natuurlijke sfeer en waar u kunt genieten van verrassende kwaliteitsgerechten. Op deze pagina vindt u meer informatie over onze openingstijden en ons lunch-en dineraanbod. Graag tot snel!

 

Onze huidige openingstijden

Donderdag: 17.00 - 00.00 uur

Vrijdag: 12.00 - 00.00 uur

Zaterdag: 12.00 - 00.00 uur

Zondag: 12.00 - 00.00 uur

NB: donderdag 22 december en 27 december tot 5 januari zijn wij gesloten. Zondag 8 januari is het restaurant gesloten wegens een besloten nieuwjaarsborrel.

RESERVEREN KAN PER MAIL EN TELEFONISCH info@dehogeloo.nl • 0493-745484 (woensdag t/m zondag bereikbaar)

Reserveren voor lunch is gewenst maar bij kleine gezelschappen meestal niet nodig. Gelieve voor het diner te reserveren om verzekerd te zijn van een tafeltje.

 

VIER KERST BIJ DE HOGE LOO!

Op 23, 24, 25 en 26 december 2022 serveren wij in de avond een feestelijk en verrassend 6 gangen kerstdiner voor € 80 per persoon

Jingle all the way? Ga voor all-inclusive:

Glas prosecco bij ontvangst, 3 amuses, 6 gangen kerstdiner, 6 bijpassende wijnen, onbeperkt tafelwater en koffie of thee met friandises ter afsluiting. € 130 per persoon

Reserveer nu! restaurant@kraneven.nl 

PS: donderdag 22 december zijn wij gesloten en 23, 24 en 25 december serveren wij geen lunch enkel het bovenstaande kerstmenu op reservering

 

LUNCHKAART • 12.00 – 16.00 uur

Geniet van ons heerlijk huisgebakken brood en ambachtelijke smaken!

 

Soep van het seizoen: Tom Kha Kai € 8

Thaise kokossoep • hoender • taugé • (V mogelijk0

 

Broodje Rendang € 13,50

Maïsbrood • Indisch stoofvlees • komkommer • romaine sla

 

Broodje Parmaham € 13,50

Brioche • parmaham • truffelcrème • uiencompôte

 

Broodje Zalm € 13,50

Focaccia • huisgerookte zalm • piment • pickles

 

Broodje Caprimera (V)  € 13,50 (ook als salade mogelijk)

Focaccia • geitenkaas met kruidenkorst • honing • chutney van tomaat

 

Rijpelaal op toast € 15,00

Brioche • lauwwarme gerookte paling • gelakt met hoisin

 

Steak tartaar € 17,50

De klassieker • zilveruitjes • crème van eidooier • dikke friet • brioche brood

 

 

Patisserie

Tarte tatin € 7

Peer • amandel • huisgemaakt vanille-ijs

 

Huisgemaakte friandises € 9

Met koffie of thee naar keuze

 

Lunchmenu • ervaar de creativiteit van de chef

4 gangen € 46 p.p.

voorgerecht • tussengerecht • hoofdgerecht • nagerecht

3 gangen € 39 p.p.

voorgerecht hoofdgerecht • nagerecht

2 gangen € 35 p.p.

voorgerecht hoofdgerecht • koffie of thee met friandises

NB: het lunchmenu kan alleen per gehele tafel en tot 14.00 uur besteld worden.

Overleg echter gerust voor de mogelijkheden. Hartelijk dank voor uw begrip!

 

 

IMPRESSIEMENU (vanaf 17.00 uur)

Maak kennis met onze chef Mike Kersten door middel van een met zorg samengesteld impressiemenu. Onze gerechten zijn aangepast aan het seizoen en wij streven te allen tijde naar ambachtelijkheid en kwaliteit.

6 gangen € 69

voorgerecht - 1e tussengerecht - 2e tussengerecht - hoofdgerecht - kaas - dessert

5 gangen € 59

​voorgerecht - 1e tussengerecht - 2e tussengerecht - hoofdgerecht - dessert

4 gangen € 49

​voorgerecht - tussengerecht - hoofdgerecht - dessert

3 gangen € 42

​voorgerecht - hoofdgerecht - dessert

 

Liever kaas dan zoet in het menu? Wij serveren vijf binnen-en buitenlandse kazen met huisgebakken noten-vijgenbrood. Supplement € 5,00

Het is tevens mogelijk om begeleidende wijnen bij uw menu te bestellen. Sluit uw diner af met heerlijke koffie of thee & huisgemaakte friandises!

À la carte dineren is vooralsnog niet mogelijk in ons restaurant. Uiteraard houdt de chef rekening met uw (dieet)wensen en/of allergieën in het menu.

Graag tot ziens!

 

De Loo is een gedeelte van Ommel en de naam van het hoog gelegen zandpad dat het Kranevense bos met het dorp verbindt. Het woord ‘Ommel’ komt van ‘Omme Loo’, wat ‘rondom bos’ betekent. Een loo is dan ook de historische benaming voor een open plek in het bos, en dus toepasselijk. Omdat het restaurant gebouwd is op een natuurlijke heuvel van stuifzand, en omdat de aangrenzende bolle akker oorspronkelijk de naam 'Hoogommelsche Akker' draagt, ontstond bij ons het idee voor de naam.

Het ontwerp van het restaurant is geïnspireerd door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Hout en natuursteen vormen de basismaterialen van het gebouw, waardoor het vrijwel geheel uit duurzame en natuurlijke materialen bestaat. Voor ons menu hebben we dezelfde wens: een aanbod met eerlijke producten, met waar mogelijk ingrediënten uit eigen moestuin of van het land. Onder het genot van een kop koffie of heerlijk glas wijn kijkt u uit over onze landerijen en Schotse hooglanders. Graag tot snel!

Bij 'galerij' vindt u enkele sfeerbeelden.

Volg ons ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

 

Alle seizoenen de sfeer beleven...