Restaurant De Hoge Loo

Met trots presenteren wij ons restaurant: De Hoge Loo! 

 

Helaas zijn wij tot tenminste 15 januari 2022 gesloten wegens de aangekondigde lockdown op 19 december 2021 jl. 

Zodra er ontwikkelingen zijn plaatsen wij deze informatie op deze pagina en onze socials. Wij zijn bereikbaar per mail (restaurant@kraneven.nl)

De beste wensen en graag tot ziens!

 

 

 

Kleine kaart (tot 16.00 uur)

Tweegangen lunchmenu € 29,50

voorgerecht hoofdgerecht • koffie of thee met friandises

 

Lamscurry op huisgebakken pitabrood € 11

crème van vadouvan • pijnboompit

Gerookte makreel op huisgebakken waldkorn € 11

mango chutney • crème fraîche

‘Caesar onze wijze’ op huisgebakken maïsbrood € 10 (als salade + € 3)

gegrilde maïshoender • ansjovis • gepofte tomaat • little gem • Parmezaan

Gebrande geitenkaas op huisgebakken focaccia (V) € 9 (als salade + € 3)

honing • compôte van tomaat

 

 Soep van het seizoen

Pompoensoep

mie • prei • maïsbrood • roomboter  € 7

 

Ambachtelijke patisserie

Schwarzwalder Kirsch € 4,5

chocolademousse • amarena-kers • slagroom

Appelgebakje € 5,5

gele room • vanille sabayon

IMPRESSIEMENU

Maak kennis met onze chef door middel van een met zorg samengesteld menu. Onze gerechten zijn aangepast aan het seizoen en wij streven te allen tijde naar ambachtelijkheid en kwaliteit

Drie gangen € 39,50 p.p. 

Vier gangen € 47,00 p.p.

Vijf gangen € 54,50 p.p.

Liever kaas dan zoet in het menu? Wij serveren vijf heerlijke binnen-en buitenlandse kazen met huisgebakken noten-vijgenbrood. Supplement € 5,00

Het is tevens mogelijk om heerlijke begeleidende wijnen bij uw menu te bestellen.

À la carte dineren is vooralsnog niet mogelijk. Uiteraard houden wij rekening met uw (dieet)wensen en/of allergieën in het menu.

Graag tot ziens!

 

De Loo is een gedeelte van Ommel en de naam van het hoog gelegen zandpad dat het Kranevense bos met het dorp verbindt. Het woord ‘Ommel’ komt van ‘Omme Loo’, wat ‘rondom bos’ betekent. Een loo is dan ook de historische benaming voor een open plek in het bos, en dus toepasselijk. Omdat het restaurant gebouwd is op een natuurlijke heuvel van stuifzand, en omdat de aangrenzende bolle akker oorspronkelijk de naam 'Hoogommelsche Akker' draagt, ontstond bij ons het idee voor de naam.

Het ontwerp van het restaurant is geïnspireerd door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Hout en natuursteen vormen de basismaterialen van het gebouw, waardoor het vrijwel geheel uit duurzame en natuurlijke materialen bestaat. Voor ons menu hebben we dezelfde wens: een aanbod met eerlijke producten, met waar mogelijk ingrediënten uit eigen moestuin of van het land. Onder het genot van een kop koffie of heerlijk glas wijn kijkt u uit over onze landerijen en Schotse hooglanders. Graag tot snel!

Bij 'galerij' vindt u enkele sfeerbeelden.

Volg ons ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

 

Alle seizoenen de sfeer beleven...