Restaurant De Hoge Loo
Met trots presenteren wij ons restaurant: De Hoge Loo!
Dé locatie waar u met uw gezelschap kunt ontspannen in een natuurlijke sfeer en waar u kunt genieten van verrassende kwaliteitsgerechten. Op deze pagina vindt u meer informatie over onze openingstijden en ons lunch-en dineraanbod. Graag tot snel!
Onze huidige openingstijden
Donderdag: 17.00 - 00.00 uur
Vrijdag: 12.00 - 00.00 uur
Zaterdag: 12.00 - 00.00 uur
Zondag: 12.00 - 00.00 uur
NB: Hemelvaartsdag (26 mei) en Tweede Pinksterdag (6 juni) zijn wij extra geopend van 12.00 tot 17.00 uur voor koffie & lunch
RESERVEREN KAN PER MAIL EN TELEFONISCH restaurant@kraneven.nl • 0493-745484 (woensdag t/m zondag bereikbaar)
Reserveren voor lunch is gewenst maar bij kleine gezelschappen meestal niet nodig. Gelieve voor het diner te reserveren om verzekerd te zijn van een tafeltje.
•
LUNCH (12.00 uur tot 16.00 uur)
Kleine kaart • geniet van ons huisgebakken brood met ambachtelijke smaken
Pulled pork onze stijl € 12 - brioche • huisgemaakte barbecuesaus • coleslaw
Zacht gegaarde hoender € 11 (ook als salade mogelijk + € 3) - waldkorn • basilicumpesto • Parmezaan • pijnboompit
Huisgerookte zalm € 11 (ook als salade mogelijk + € 3) - focaccia • mayonaise van piment • zoetzure pickles
Gebrande geitenkaas (V) € 10 (ook als salade mogelijk + € 3) - focaccia • honing • tomatenchutney
Soep van het seizoen
Brabantse aspergesoep - achterham • brioche € 8
Ambachtelijke patisserie
Pure chocolade € 5,50
pure chocolademousse met appelcompôte • brownie • bros • slagroom
Aardbei € 5,50
tartelette • bavarois • gele room
Lunchmenu • ervaar de creativiteit van de chef
2 gangen € 32 p.p.
voorgerecht • hoofdgerecht • koffie of thee met friandises
3 gangen € 37 p.p.
voorgerecht • hoofdgerecht • nagerecht
4 gangen € 44 p.p.
voorgerecht • tussengerecht • hoofdgerecht • nagerecht
IMPRESSIEMENU (vanaf 17.00 uur)
Maak kennis met onze chef Mike Kersten door middel van een met zorg samengesteld impressiemenu. Onze gerechten zijn aangepast aan het seizoen en wij streven te allen tijde naar ambachtelijkheid en kwaliteit.
6 gangen • € 69
voorgerecht - 1e tussengerecht - 2e tussengerecht - hoofdgerecht - kaas - dessert
5 gangen • € 59
voorgerecht - 1e tussengerecht - 2e tussengerecht - hoofdgerecht - dessert
4 gangen • € 49
voorgerecht - tussengerecht - hoofdgerecht - dessert
3 gangen • € 42
voorgerecht - hoofdgerecht - dessert
Liever kaas dan zoet in het menu? Wij serveren vijf binnen-en buitenlandse kazen met huisgebakken noten-vijgenbrood. Supplement € 5,00
Het is tevens mogelijk om begeleidende wijnen bij uw menu te bestellen. Sluit uw diner af met heerlijke koffie of thee & huisgemaakte friandises!
À la carte dineren is vooralsnog niet mogelijk in ons restaurant. Uiteraard houdt de chef rekening met uw (dieet)wensen en/of allergieën in het menu.
Graag tot ziens!
De Loo is een gedeelte van Ommel en de naam van het hoog gelegen zandpad dat het Kranevense bos met het dorp verbindt. Het woord ‘Ommel’ komt van ‘Omme Loo’, wat ‘rondom bos’ betekent. Een loo is dan ook de historische benaming voor een open plek in het bos, en dus toepasselijk. Omdat het restaurant gebouwd is op een natuurlijke heuvel van stuifzand, en omdat de aangrenzende bolle akker oorspronkelijk de naam 'Hoogommelsche Akker' draagt, ontstond bij ons het idee voor de naam.
Het ontwerp van het restaurant is geïnspireerd door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Hout en natuursteen vormen de basismaterialen van het gebouw, waardoor het vrijwel geheel uit duurzame en natuurlijke materialen bestaat. Voor ons menu hebben we dezelfde wens: een aanbod met eerlijke producten, met waar mogelijk ingrediënten uit eigen moestuin of van het land. Onder het genot van een kop koffie of heerlijk glas wijn kijkt u uit over onze landerijen en Schotse hooglanders. Graag tot snel!
Bij 'galerij' vindt u enkele sfeerbeelden.
Volg ons ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

